with Jeden komentarz
Boczek z marchewką i fasolką
Boczek z marchewką i fasolką

Boczek z marchewką i fasolką

Co podać do obiadu zamiast surówki? Myślę, że ta propozycja spodoba się miłośnikom boczku!

Poznaj pysznego zawijasa złożonego z chrupiącego boczku, marchewki i fasolki.

Jeśli szukasz oryginalnego dodatku, który sprawi, że poczujesz się jak w eleganckiej restauracji- koniecznie wypróbuj ten przepis.

 

Składniki:

  • Cienkie plasterki boczku wędzonego
  • Marchewka
  • Fasolka szparagowa

 

Marchew obierz i ugotuj do miękkości (uważaj jednak, żeby się nie rozgotowała).

Fasolkę ugotuj- i tu obowiązuje ta sama zasada. Nie rozgotuj jej :). Ugotowane warzywa ostudź.

Marchewkę pokrój na równej długości słupki- możesz spróbować, pociąć je do tej samej długości co fasolka.

Na plasterku boczku ułóż słupki marchewki i fasolkę (możesz  wybierać dowolną ilość warzyw, ja kładę około 3-4 słupki marchewki i 2-3 fasolki).

Następnie zawiń słupki marchewki i fasolkę w boczek.

Na rozgrzanej patelni smaż zawijaski, aż boczek pięknie się zarumieni.

Jedna odpowiedz

  1. […] Poznaj przepis na: Chrupiące plastry boczku otulające słupki marchewki i strączki fasoli- przepis na zawijaski znajdziesz tu: klik […]

Zostaw Komentarz