Boczek z marchewką i fasolką
Co podać do obiadu zamiast surówki? Myślę, że ta propozycja spodoba się miłośnikom boczku!
Poznaj pysznego zawijasa złożonego z chrupiącego boczku, marchewki i fasolki.
Jeśli szukasz oryginalnego dodatku, który sprawi, że poczujesz się jak w eleganckiej restauracji- koniecznie wypróbuj ten przepis.
Składniki:
- Cienkie plasterki boczku wędzonego
- Marchewka
- Fasolka szparagowa
Marchew obierz i ugotuj do miękkości (uważaj jednak, żeby się nie rozgotowała).
Fasolkę ugotuj- i tu obowiązuje ta sama zasada. Nie rozgotuj jej :). Ugotowane warzywa ostudź.
Marchewkę pokrój na równej długości słupki- możesz spróbować, pociąć je do tej samej długości co fasolka.
Na plasterku boczku ułóż słupki marchewki i fasolkę (możesz wybierać dowolną ilość warzyw, ja kładę około 3-4 słupki marchewki i 2-3 fasolki).
Następnie zawiń słupki marchewki i fasolkę w boczek.
Na rozgrzanej patelni smaż zawijaski, aż boczek pięknie się zarumieni.
Jedna odpowiedz
Polędwica na szybko z kaszą bulgur - Kuchnia Adamsów
[…] Poznaj przepis na: Chrupiące plastry boczku otulające słupki marchewki i strączki fasoli- przepis na zawijaski znajdziesz tu: klik […]