Chcesz przygotować na obiad coś innego niż zawsze? Chcesz zaskoczyć domowników? To danie urozmaici Twoje obiadowe menu!
Zrób: Chrupiące roladki z kurczaka!
Kawałki kurczaka, owinięte chrupiącym boczkiem, zatopione w kremowym sosie z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów- pokochasz je od pierwszego kęsa!
Przyznam Ci się, czegoś 😉 za pierwszym razem, zrobiłam za małą porcję- i nie starczyło ich dla najstarszego z rodu i musiał obejść się smakiem!
Niestety tak, to już jest- jak robisz coś pysznego, zawsze warto przygotować porcję więcej- żeby starczyło na dokładkę.
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka
- Boczek wędzony w plastrach
- (Na każdy kawałek kurczaka potrzebujesz plaster boczku)
- Suszone pomidory 7 sztuk
- Szpinak baby duuuża garść
- Śmietanka 30% około 500 ml na jednego fileta
Kurczaka pokrój na kawałki i każdy z nich owiń plastrem wędzonego boczku. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Następnie układaj na niej kawałki kurczaka i smaż, aż boczuś pięknie się zarumieni.
Zalej je wodą- tak, żeby były w niej zanurzone. Dodaj umyty szpinak i pokrojone suszone pomidory. Gotuj około 30 minut, a następnie wlej śmietankę i gotuj jeszcze chwilę, żeby sos się zredukował.
I gotowe! Ten przepis to mód- malina! W krótkim czasie, przygotujesz wyśmienity obiad! Możesz je również podać na uroczystą kolację! A wszyscy, którzy spróbują chrupiących roladek z kurczaka będą nimi zachwyceni!
Szukasz ciekawych pomysłów na obiad? Zobacz moje pozostałe przepisy: https://www.kuchniaadamsow.pl/category/obiad/
Zostaw Komentarz