Chrupiące tacos z kurczakiem i czerwoną kapustą
Dziś robimy tacosy z kurczakiem i czerwoną kapustą! Chrupiące miseczki z tortilli wypełnione po brzegi nadzieniem składającym się z kurczaka i kapusty czerwonej.
Całość dopełnia kremowy sos czosnkowy. Tacosy możesz nadziać tym, co lubisz! Doskonałe na przyjęcie lub kolację! Szybkie i proste w przygotowaniu.
Składniki:
- Opakowanie tortilli
- Filet z kurczaka
- Cebulka czerwona
- Kawałek kapusty czerwonej
- Sos czosnkowy: mały kubek jogurtu naturalnego, łyżka majonezu, dwa rozgniecione ząbki czosnku, sól do smaku
Przygotowanie:
Z placków tortilli wytnij okręgi- ja wycinałam je przy pomocy kufli do piwa, po prostu mają idealną średnicę.
Będzie Ci teraz potrzebna blacha do muffinek- odwróć ją do góry nogami i wsadź okręgi pomiędzy wgłębienia od babeczek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz około 10 minut.
Wyjmij miseczki i pozostaw do ostygnięcia.
Kurczaka pokrój drobno i posyp ulubionymi przyprawami. Teraz przesmaż go na odrobinie oleju i kiedy będzie już idealnie wysmażony wsyp czerwoną cebulkę pokrojoną w piórka.
Wymieszaj, poczekaj dwie minuty i przesyp nadzienie do miski. Kapustę czerwoną pokrój w drobne paseczki i dodaj do nadzienia na chwilę przed podaniem.
Nie mieszaj nadzienia z kapustą zbyt wcześnie, bo mięso nabierze brzydkiego fioletowego koloru.
Przed podaniem wymieszaj dokładnie kapustę, cebulkę z kurczakiem i polej nadzienie sosem czosnkowym. Miseczki nadziewaj farszem 🙂
Smacznego!
Zostaw Komentarz