Deser z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Chciałabym za każdym razem tworzyć dania zdrowe, bez składników polepszających smak i bez konserwantów. Czy zawsze mi się to udaje? Niestety nie, ale próbuję 🙂 i za każdym razem, kiedy sięgamy w domu po zdrową alternatywę danego produktu, jestem bardzo szczęśliwa. Uważam, że wszystko można osiągnąć. Nie od razu, tylko małymi krokami!
Dziś robimy deserki z jogurtu naturalnego z musem truskawkowym!
Czasami wystarczy kreatywnie wykorzystać np. foremkę do lodu ( u nas w kształcie serduszek z Ikea) i dzieciaki będą zachwycone! Myślę, że to fajna alternatywa dla jogurtów owocowych, w których znajduje się dużo cukru!
Składniki:
- jogurt naturalny
- truskawki ( mogą być mrożone)
- fantazyjna foremka do lodu
Truskawki blendujemy na gładką masę. Część wlewamy do foremek na lód i wstawiamy do zamrażarki. Do przygotowania tego deserku wykorzystałam szklane mini słoiczki, ale mogą to być szklanki. Ważne, efekt będzie wow, jeśli szkło będzie przeźroczyste!
Przygotowanie:
Na dno słoiczka wlałam mus truskawkowy i zalałam kremowym jogurtem, na wierzchu udekorowałam zamrożonym serduszkiem z musu truskawkowego! Jest to super pomysł na podwieczorek- nie tylko dla dzieci!
Zostaw Komentarz