Rewelacyjne faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki, to jedna z tych przekąsek, których nie może zabraknąć na imprezowym stole.
Hm.. Ale jeśli nie planujesz żadnego przyjęcia, a jednak masz ochotę na pyszną przekąskę, to nie szukaj wymówek- zapisuj przepis i do dzieła!
Proste w przygotowaniu, bez wymyślnych składników.
Soczyste kapelusze pieczarek nadziane samym dobrem… Zdrowo i smacznie!
Mam dla Ciebie wiele pysznych pomysłów na przystawki, zajrzyj tu: Przystawki
Składniki:
- Pieczarki, wybierz te o większych kapeluszach około 10 sztuk
- Pół dużej żółtej papryki
- Biała część pora
- Mała cebulka
- Ser mozzarella duża garść
- Tymianek
- Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj pokrojoną papryczkę piri piri.
Pieczarki dokładnie umyłam, a następnie dokładnie wysmarowałam je sokiem z cytryny, dzięki temu nie ściemniały. Odcięłam im ogonki i drobno posiekałam.
Paprykę pokroiłam w kosteczkę, pora i cebulę w plasterki. Warzywa podsmażyłam na łyżce oleju.
Dodałam tymianek i sól- ale dopiero, po wyjęciu farszu z patelni. Do masy wrzuciłam garść mozzarelki i dokładnie wymieszałam.
Kapelusze pieczarek napełniłam farszem i piekłam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez około 25 minut.
2 Odpowiedzi
Małgorzata
Jestem zachwycona! Świetna strona, pięknie zdjęcia. Widać, ze gotowanie to pani pasja. Znalazłam dla siebie kilka fajnych przepisów na udana i smaczna impreze. A dzisiaj będę robić racuchy!
kuchniaadamsow
Dziękuję za ten komentarz! Jest mi bardzo miło!