with 2 komentarze

Rewelacyjne faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki, to jedna z tych przekąsek, których nie może zabraknąć na imprezowym stole.

Hm.. Ale jeśli nie planujesz żadnego przyjęcia, a jednak masz ochotę na pyszną przekąskę, to nie szukaj wymówek- zapisuj przepis i do dzieła!

Proste w przygotowaniu, bez wymyślnych składników.

Soczyste kapelusze pieczarek nadziane samym dobrem… Zdrowo i smacznie!

Mam dla Ciebie wiele pysznych pomysłów na przystawki, zajrzyj tu: Przystawki

 

Składniki:

  • Pieczarki, wybierz te o większych kapeluszach około 10 sztuk
  • Pół dużej żółtej papryki
  • Biała część pora
  • Mała cebulka
  • Ser mozzarella duża garść
  • Tymianek
  • Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj pokrojoną papryczkę piri piri.

 

Pieczarki dokładnie umyłam, a następnie dokładnie wysmarowałam je sokiem z cytryny, dzięki temu nie ściemniały. Odcięłam im ogonki i drobno posiekałam.

Paprykę pokroiłam w kosteczkę, pora i cebulę w plasterki. Warzywa podsmażyłam na łyżce oleju.

Dodałam tymianek i sól- ale dopiero, po wyjęciu farszu z patelni. Do masy wrzuciłam garść mozzarelki i dokładnie wymieszałam.

Kapelusze pieczarek napełniłam farszem i piekłam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez około 25 minut.

Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki

2 Odpowiedzi

  1. Małgorzata
    | Odpowiedz

    Jestem zachwycona! Świetna strona, pięknie zdjęcia. Widać, ze gotowanie to pani pasja. Znalazłam dla siebie kilka fajnych przepisów na udana i smaczna impreze. A dzisiaj będę robić racuchy!

Zostaw Komentarz