Do pełni szczęścia zabrakło mi sosu czosnkowego, ale po wyjęciu ziemniaków z piekarnika i usmażeniu kotletów zrobiłam się taaaaka głodna, że na biegu robiłam zdjęcia, żeby jak najszybciej zacząć jeść..
Składniki:
1,5 szklanki kaszy jaglanej
2 łyżki mleka
1 jajko
2 łyżki mąki ( kukurydzianej, razowej)
2 łyżki płatków owsianych
1 cebula, 2 ząbki czosnku
Szczypiorek, 4 suszone pomidory
Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem, ugotuj do miękkości z dodatkiem mleka.
Cebulę i czosnek pokrój w kosteczkę. Zeszklij na łyżce oleju.
Pomidory pokrój na kawałeczki, szczypiorek drobno posiekaj.
Do ostudzonej kaszy dodaj jajko, płatki, mąkę, cebulę, pomidory i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszaj, formuj kotlety i smaż na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju.
Bardzo, bardzo polecam Ci te kotlety z kaszy jaglanej! Koniecznie spróbuj, jak smakują.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgody
Zostaw Komentarz