with Brak komentarzy

 

Kotlety z kaszy jaglanej

Kotlety z kaszy jaglanej, zaskoczą Cię swoim smakiem! Namówiłam nawet dzieciaki, żeby ich spróbowały i są na tak! Nie przepadają za mielonymi.

Dlatego postanowiłam ich czymś zaskoczyć..  i udało mi się 🙂 W kotletach znajdziesz samo dobro!

Kotlety podałam z moimi ulubionymi ziemniakami Hasselback i jest to rewelacyjne połączenie.

Przepis na te ziemniaki znajdziesz tu:Rewelacyjne ziemniaki Hasselback

Do pełni szczęścia zabrakło mi sosu czosnkowego, ale po wyjęciu ziemniaków z piekarnika i usmażeniu kotletów zrobiłam się taaaaka głodna, że na biegu robiłam zdjęcia, żeby jak najszybciej zacząć jeść..
 

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ( kukurydzianej, razowej)
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • Szczypiorek, 4 suszone pomidory
Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem, ugotuj do miękkości z dodatkiem mleka.
Cebulę i czosnek pokrój w kosteczkę. Zeszklij na łyżce oleju.
Pomidory pokrój na kawałeczki, szczypiorek drobno posiekaj.
Do ostudzonej kaszy dodaj jajko, płatki, mąkę, cebulę, pomidory i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszaj, formuj kotlety i smaż na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju.

 

Bardzo, bardzo polecam Ci te kotlety z kaszy jaglanej! Koniecznie spróbuj, jak smakują.

Kotlety z kaszy jaglanej
Kotlety z kaszy jaglanej

Zostaw Komentarz