Mini miseczki z salami
Lubisz pyszne przekąski, ale nie za bardzo podoba Ci się, stanie przez długi czas w kuchni?
Jeśli tak jak ja, lubisz przepisy na szybkie przekąski- to właśnie taki dla Ciebie przygotowałam.
Jest to wspaniała propozycja dla zabieganych albo dla zaskoczonych wizytą gości 🙂 również dla tych, którzy lubią dobrze zjeść.
To, co jest niezbędne w tym przepisie- to salami. Salami w dużych plastrach, które posłużą nam za jadalne miseczki.
A to co wsadzisz do środka, pozostawiam Twojej inwencji twórczej.
A tak całkiem poważnie,to możesz tam wrzucić to co ja lub to, co masz akurat pod ręką.
Składniki:
- Mini pieczarki
- Cebula
- Duże plastry salami
- Oliwki
- Feta
- Pesto
- Natka pietruszki
- Łyżka oleju lub łyżka oleju z suszonych pomidorów
Przygotowanie:
Salami wkładamy do wgłębień w foremce muffinkowej. I wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez 8 minut.
Pamiętaj, że każdy rodzaj salami jest inny- jedne plasterki będą potrzebować dłużej posiedzieć w piekarniku inne krócej.
Ja po 5 minutach od włożenia już sprawdziłam, jak się trzymają.
Pieczarki i cebulkę pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na łyżce oleju.
Po upieczeniu miseczek odstawiłam je na papierowy ręcznik i usunęłam nadmiar tłuszczu.
Następnie nałożyłam do nich: pokruszoną fetę, pieczarki z cebulką, plasterek oliwki, natkę pietruszki i łyżeczkę pesto.
Mini miseczki z salami na pewno zagoszczą u nas na stałe! A może zrobisz pyszne roladki z salami:https://www.kuchniaadamsow.pl/roladki-z-salami/
Zostaw Komentarz