with Brak komentarzy

Muffinki z papryką, oliwkami i kiełbaską

Muffinki na słono to wspaniała propozycja na imprezkę, piknik lub przekąskę do szkoły! Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku! Podczas smażenia farszu, po domu roznosi się cudowny zapach… To co? Zaczynamy?

Nadzienie:

  • pół papryki żółtej
  • pół papryki czerwonej
  • pół cebuli
  • kawałek kiełbasy
  • oliwki zielone- jak ktoś lubi:) Tak naprawdę nadzienie, jest tu dowolne- można dodać szynkę, boczek, salami oraz dowolne warzywa!
  • kawałek sera żółtego luz mozzarelli

Składniki na ciasto:

  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka;
  • pół szklanki oleju
  • ulubione przyprawy 🙂

Paprykę, cebulkę, oliwki, kiełbaskę, ser żółty pokrój w kosteczkę i  podsmaż na oleju do momentu, aż cebulka stanie się szklista (możesz też podsmażyć cebulkę wcześniej)

Suche produkty wymieszaj w jednej misce, w drugiej wymieszaj składniki mokre i dodaj do nich wystudzony farsz. Ciasto nakładaj do foremek na muffinki i posyp żółtym serem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz muffinki około 25 minut 🙂

Zostaw Komentarz