Muffinki z papryką, oliwkami i kiełbaską
Muffinki na słono to wspaniała propozycja na imprezkę, piknik lub przekąskę do szkoły! Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku! Podczas smażenia farszu, po domu roznosi się cudowny zapach… To co? Zaczynamy?
Nadzienie:
- pół papryki żółtej
- pół papryki czerwonej
- pół cebuli
- kawałek kiełbasy
- oliwki zielone- jak ktoś lubi:) Tak naprawdę nadzienie, jest tu dowolne- można dodać szynkę, boczek, salami oraz dowolne warzywa!
- kawałek sera żółtego luz mozzarelli
Składniki na ciasto:
- 250 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- pół szklanki mleka;
- pół szklanki oleju
- ulubione przyprawy 🙂
Paprykę, cebulkę, oliwki, kiełbaskę, ser żółty pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju do momentu, aż cebulka stanie się szklista (możesz też podsmażyć cebulkę wcześniej)
Suche produkty wymieszaj w jednej misce, w drugiej wymieszaj składniki mokre i dodaj do nich wystudzony farsz. Ciasto nakładaj do foremek na muffinki i posyp żółtym serem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz muffinki około 25 minut 🙂
Zostaw Komentarz