
Salami nadziewane serkiem chrzanowym i grzybkami marynowanymi, to rewelacyjna przystawka na jeden chaps! Wypróbuj ten przepis, a Twoi goście będą zachwyceni. Kremowy serek z nutką chrzanu, grzybki w zalewie octowej, odrobina szczypiorku i ogórek konserwowy- te składniki sprawiają, że roladki mają obłędny smak.
Przystawkę zrobisz szybko, ale podczas zwijania rolady trochę zwolnij, tu trzeba zachować spokój! Pamiętaj, zwijaj wolno, dokładnie i przede wszystkim ścisło. Zobaczysz, to nie jest wcale takie trudne, a smak roladek wynagrodzi wszystko 😉
Składniki:
- Ulubione salami ( wybierz duże plastry)
- Słoiczek grzybków marynowanych
- Serek kremowy o smaku chrzanowym ( jedno opakowanie)
- Jeden korniszon
- Szczypiorek
Przygotowanie:
Salami rozłóż na folii aluminiowej, tak by plasterki nachodziły na siebie. Zobacz, jak ja to zrobiłam:

Grzybki drobniutko posiekaj, to samo zrób ze szczypiorkiem. Serek rozsmaruj na rozłożonym salami, a następnie nałóż na nie posiekane grzybki i posiekany szczypiorek.
Teraz, powoli i dokładnie zwijaj salami. Ważne, żeby robić to powoli i ścisło. Z podanych składników wyszły mi dwie roladki. Ja robię jeden duży placek i podczas zwijania przecinam go na pół. Ty możesz zrobić to wcześniej. Przetnij salami z masą przed zwijaniem na pół. Jeśli robisz roladkę pierwszy raz, taki sposób, może ułatwić Ci pracę 🙂
Co może Cię zdenerwować podczas robienia tej przystawki?
Salami nie zawsze chce współpracować, a kiedy się śpieszysz, może próbować zrobić Ci na złość. Dlatego, jak zobaczysz, że jeden plasterek próbuje zrobić Ci psikusa i zbuntować się, dociśnij go do reszty.
Powstałą roladę zawiń w folię aluminiową i schowaj do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Można spokojnie zostawić ją nawet na całą noc.
Przy krojeniu również uważaj, bo czasami niesfornie może próbować się rozkleić, ale wystarczy ostry nóż i spokojne nastawienie :D i możesz delektować się ich rewelacyjnym smakiem!

Tu-http://www.kuchniaadamsow.pl– znajdziesz więcej oryginalnych przepisów! Jeśli szukasz pomysłu na rewelacyjną sałatkę z kurczakiem wędzonym, polecam – PRZEPIS
Zostaw Komentarz