Sałatka z winogronami, rukolą i serem pleśniowym– to jest absolutny sztos smakowy!
Pyszna i niezwykle prosta sałatka, która zachwyci Twoich gości!
Jeśli lubisz testować nowości w swojej kuchni, to koniecznie wypróbuj tę sałatkę!
Zobaczysz, że szybko dołączy do grona Twoich ulubionych!
Jestem przekonana, że pokochasz połączenie tych smaków, tak samo, jak ja.
Składniki:
- Opakowanie rukoli
- Dwa opakowania sera pleśniowego blue
- Winogrona bezpestkowe
- Orzeszki (wybierz swoje ulubione)
- Dwie łyżeczki musztardy
- Dwie łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Ser pleśniowy ugnieć dokładnie, zrób z niego kulę. Następnie odrywaj po kawałku sera i formuj w ręku cienki placek.
Do placka wsadź winogrono i dokładnie oblep nim go.
Zrób kilka winogronowych kuleczek, możesz je później przekroić na pół. Resztę winogron zostaw.
Orzeszki zmiksuj w blenderze lub roztłucz tłuczkiem- tak, aby powstała z nich posypka.
Kuleczki winogronowe obtaczaj w posypce z orzeszków. Kuleczki wstaw do lodówki.
Po 30 minutach możesz przekroić je na pół lub pozostawić w całości.
Na półmisku rozłóż rukolę, połóż kuleczki winogronowe, winogrona i posyp sałatkę pozostałą posypką z orzeszków.
Teraz nadszedł czas na przygotowanie sosu: dwie łyżeczki musztardy wymieszaj dokładnie z dwoma łyżeczkami miodu.
Zostaw Komentarz