with Brak komentarzy

Sałatka z winogronami, rukolą i serem pleśniowym– to jest absolutny sztos smakowy!

Pyszna i niezwykle prosta sałatka, która zachwyci Twoich gości!

Jeśli lubisz testować nowości w swojej kuchni, to koniecznie wypróbuj tę sałatkę!

Zobaczysz, że szybko dołączy do grona Twoich ulubionych!

Jestem przekonana, że pokochasz połączenie tych smaków, tak samo, jak ja.

Składniki:

  • Opakowanie rukoli
  • Dwa opakowania sera pleśniowego blue
  • Winogrona bezpestkowe
  • Orzeszki (wybierz swoje ulubione)
  • Dwie łyżeczki musztardy
  • Dwie łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Ser pleśniowy ugnieć dokładnie, zrób z niego kulę. Następnie odrywaj po kawałku sera i formuj w ręku cienki placek.

Do placka wsadź winogrono i dokładnie oblep nim go.

Zrób kilka winogronowych kuleczek, możesz je później przekroić na pół. Resztę winogron zostaw.

Orzeszki zmiksuj w blenderze lub roztłucz tłuczkiem- tak, aby powstała z nich posypka.

Kuleczki winogronowe obtaczaj w posypce z orzeszków. Kuleczki wstaw do lodówki.

Po 30 minutach możesz przekroić je na pół lub pozostawić w całości.

Na półmisku rozłóż rukolę, połóż kuleczki winogronowe, winogrona i posyp sałatkę pozostałą posypką z orzeszków.

Teraz nadszedł czas na przygotowanie sosu: dwie łyżeczki musztardy wymieszaj dokładnie z dwoma łyżeczkami miodu.

Zostaw Komentarz