with Brak komentarzy

Schab ukryty pod pierzynką z marchewki i mozzarelli

Smak tej przystawki  zostanie w Twojej w pamięci na długo!

Kawałki schabu posypane startą marchewką i małymi krążkami cebulki. Posmarowane odrobiną majonezu i obsypane startą mozzarellą. Podawaj je na ciepło lub na zimno! Jeśli zostaną na następny dzień- nie martw się, smakują wyśmienicie!

Szybko znikają z talerza, przygotuj się na to, że goście będą prosili o dokładkę 😉

Możesz również podać go na obiad lub kolację, wtedy nie krój schabu na małe kawałki, lecz rozbij plaster dość cienko i postępuj dalej tak, jak opisałam w przepisie.

Składniki:

  • Plastry schabu
  • Marchewka
  • Mozzarella
  • Mała cebulka
  • Majonez
  • Sól, pieprz kolorowy

Przygotowanie:

  • Plastry schabu pokrój w średniej wielkości kawałki, lekko rozbij, posyp solą oraz kolorowym pieprzem.
  • Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Na kawałkach schabu układaj: startą marchewkę.
  • Następnie rozłóż na niej plasterki cebulki i posmaruj majonezem.
  • Na koniec posyp startą na grubych oczkach mozzarellę.
  • Mozzarella podczas pieczenia spływa ze schabu, nie syp jej zbyt dużo.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Piecz kawałki schabu przez 20-25 minut w środkowej części piekarnika.

Schab pod pierzynką

Schab ukryty pod pierzynką z marchewki i mozzarelli podawaj na ciepło lub na zimno- smakują wyśmienicie w każdej postaci. Zamiast schabu możesz użyć fileta z piersi kurczaka, wybór należy do Ciebie.. Filet szybciej stanie się miękki i jego smak jest delikatniejszy. Spróbuj obydwu i oceń, które połączenie bardziej Ci odpowiada!

Zostaw Komentarz