Schab ukryty pod pierzynką z marchewki i mozzarelli
Smak tej przystawki zostanie w Twojej w pamięci na długo!
Kawałki schabu posypane startą marchewką i małymi krążkami cebulki. Posmarowane odrobiną majonezu i obsypane startą mozzarellą. Podawaj je na ciepło lub na zimno! Jeśli zostaną na następny dzień- nie martw się, smakują wyśmienicie!
Szybko znikają z talerza, przygotuj się na to, że goście będą prosili o dokładkę 😉
Możesz również podać go na obiad lub kolację, wtedy nie krój schabu na małe kawałki, lecz rozbij plaster dość cienko i postępuj dalej tak, jak opisałam w przepisie.
Składniki:
- Plastry schabu
- Marchewka
- Mozzarella
- Mała cebulka
- Majonez
- Sól, pieprz kolorowy
Przygotowanie:
- Plastry schabu pokrój w średniej wielkości kawałki, lekko rozbij, posyp solą oraz kolorowym pieprzem.
- Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na kawałkach schabu układaj: startą marchewkę.
- Następnie rozłóż na niej plasterki cebulki i posmaruj majonezem.
- Na koniec posyp startą na grubych oczkach mozzarellę.
- Mozzarella podczas pieczenia spływa ze schabu, nie syp jej zbyt dużo.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Piecz kawałki schabu przez 20-25 minut w środkowej części piekarnika.
Schab ukryty pod pierzynką z marchewki i mozzarelli podawaj na ciepło lub na zimno- smakują wyśmienicie w każdej postaci. Zamiast schabu możesz użyć fileta z piersi kurczaka, wybór należy do Ciebie.. Filet szybciej stanie się miękki i jego smak jest delikatniejszy. Spróbuj obydwu i oceń, które połączenie bardziej Ci odpowiada!
Zostaw Komentarz